Valitse tyylikäs tapetti remontoituun kotiisi

Valitse tyylikäs tapetti remontoituun kotiisi

Sisustaminen on suosittu harrastus. Monille on tärkeää, että uusi tai remontoitu asunto näyttää heti omanlaiselta. Koti on paikka, jossa vietät eniten aikaasi ja sen takia onkin tärkeää, että tunnet olosi kotoisaksi siellä. Annamme tässä kirjoituksessa neuvoja, miten valitset sopivan tapetin kotiisi. Muista, että kotitapetti on sisustuselementti, joka määrittelee pitkälle kotisi sisustustyyliä. Sen valinnassa kannattaa siis olla tarkkana, sillä huoneen sisustuselementeistä tapetti on näkyvin. Sinun kannattaa kiinnittää tapettia valitessasi huomiota tapetin materiaaleihin ja kuosiin. Nykypäivänä materiaalin voi valita myös allergiaystävälliseksi.

Aikaisempia vuosikymmeninä asuntojen tapetit olivat varsin pelkistettyjä. Tapetit ovat perinteisesti olleet joko valkoisia tai pastellin sävyisiä. Tänä päivänä tapettien sävymaailma on paljon monimuotoisempi, mikä näkyy kotien sisustuksessa. Samassa asunnossa voidaan käyttää myös erilaisia tapetteja eri huoneissa. Nykyään tabuja rikotaan sisustamisessa ja jopa makuuhuoneen seinille laitetaan tapetteja värikkäillä tekstuureilla ja kuoseilla. Maisemat ja valokuvakuosit ovat myös tulleet suosituiksi tapeteissa. Suosituimmat tapettikuosit kotitapeteissa ovat kuitenkin edelleen vaalean sävyt. Usein kuitenkin myös rohkeat kuosit ja värit voivat näyttää yllättävän hyvältä. Harmonisimmista kuoseista kestosuosikkeja seinillä ovat maisema-aiheet sekä kasvimaailmasta ja kukista inspiraatiota ammentavat tapetit.

Suunnittele tapettivalinnat etukäteen

Ennen ostamista tapettivalintoja kannattaa suunnitella tarkasti. Löydät verkkokaupan sivuilta kuvia tapeteista luonnollisessa koossa kotiympäristössä. Nämä kuvat helpottavat hahmottamista tapetin valinnassa. Ennen tapettien ostamista on hyvä miettiä, millaista tunnelmaa tapetoitavaan tilaan haluat. Harmoniaa tavoitellessasi sinun kannattaa valita neutraali tai pastellinsävyinen tekstuuri. Ollessasi epävarma tapetin valinnan suhteen parasta on valita hillitty ja neutraali vaihtoehto, koska näin et voi mennä ainakaan pahasti pieleen valinnan suhteen. Valkoinen on värinä sellainen, että se sopii kaikkiin sisustustyyleihin.

Valitse mieleisesi tapettiratkaisu

Kuten sanottu, tapeteilla on suuri vaikutus huoneen sisustukseen. Tapeteilla on ikään kuin erilaisia luonteenpiirteitä. Nämä luonteenpiirteet tekevät tunnelman tilaan. Asunnon tapetointia kannattaakin lähestyä siitä ajatuksesta, että mikä on tunnelma, jonka haluat sinne luoda? Mikä on tunne, jonka haluat kokea astuessasi asuntoon sisään? Tunnustele, mikä tälläinen tunne olisi ja ota se johtotähdeksesi, kun mietit tapettivalintoja asuntoosi.

Nyrkkisääntönä voidaan pitää sitä, että luonnonvärit ja -tekstuurit ovat toimivin vaihtoehto, jos tavoitteenasi on luoda kodikas ja harmoninen tunnelma. Rauhallisen vaikutelman korostaminen onnistuu valitsemalla esimerkiksi rauhallinen metsä- tai rantamaisema. Myös talvimaisema ja tyyni meri tuovat rauhan tunnetta. Maisematapetit ovat yhtäältä vaikuttavan näköisiä ja toisaalta rauhoittavia. Vai onko vintage-tyylinen sisustus sinun juttusi? Tällöin vanhan ajan kukkatapetit ja muut klassiset kuviot voivat olla mieleesi.

Mieti millaiset tapetin värit sopivat sinulle

Väreistä vihreä ja sininen ovat rauhallisuutta tuovia vaihtoehtoja. Voit yhdistellä erilaisia sävyjä rottingin, puun ja muiden erilaisten luonnonmateriaalien kanssa, sillä tumma puu esimerkiksi tasapainottaa vihreän ja sinisen eri sävyjä. Mikäli mielessäsi on rohkeampi sisustyyli, erilaiset värikkäät tekstuurit ovat näyttäviä. Vintage-harrastajille myös vanhanaikaiset ja antiikkiset kullansävyt ovat usein mieluisia. Antiikin ja vintagen ystäville myös roosa voi olla harkitsemisen arvoinen värivalinta. Mikäli roosa vaikuttaa ajatuksena liian makealta, sitä voi helposti tasapainottaa muilla sävyillä, kuten tummanruskealla, harmaalla tai jopa mustalla. Punaisen eri sävyt sopivat myös useimpiin sisustusratkaisuihin. Vintagea rakastavat suosivatkin jopa samentinpunaisia tapetteja. Vaihtoehtoja on monia ja joskus kannattaa kokeilla rohkeasti jotain erilaista.

dante