Talon kunnostus ja myynti

Talon kunnostus ja myynti

Jos mietit uuden talon hankintaa, tai olet muuttamassa vaikkapa uudelle paikkakunnalle töihin, niin mielessäsi on varmaan jossain vaiheessa käynyt tämänhetkisen talon myyminen. Mutta mistä voisit lähteä liikkeelle talon myyntiä ajatellen? Yhä useammat ihmiset haluavat remontoida taloa ennen myyntiä, sillä talosta voi saada huomattavasti suuremman summan, jos talo näyttää uudelta, trendikkäältä sekä modernilta.

Talon kunnostus

Olet siis myymässä taloasi, mutta ensin haluaisit kunnostaa taloa hieman. Se on loistoidea, sillä talosta voit saada paljon enemmän rahaa vaikka tekisit vain pieniä pintaremontteja. Esimerkiksi, jos talossa on vessa, jonka laatat ovat hieman kellastuneet ja vanhan näköiset, niin mikset laittaisi uusia laattoja vessaan. Tällöin vessa näyttää paljon uudemmalta ja siistimmältä, ja tietenkin voit sanoakin ostajalle, että vessa on vasta remontoitu.

Sama pätee myös muihin talon paikkoihin, kuten jos lastenhuoneen tapetit ovat huonossa kunnossa, niin uusi tapetti ei kyllä maksa edes paljoa ajateltuna kuinka siistiä lopputulos voi olla.

Erityisesti keittiöremontit ovat hyvin suosittuja, ja kannattaakin miettiä, jos kaappien reunoissa alkaa olla kulumaa, sekä tasot näyttävät parhaat päivänsä nähneiltä, että olisiko järkeä hommata hieman uudempia tasoja ja kaappeja keittiöön. Mikään ei saa kodin ostajaa innostumaan enemmän kuin vasta remontoitu keittiö.

Tietenkin taloa kannattaa tarkastella myös ulkoa päin, ja katsoa vaikka, tarvitsisiko talon terassin aita maalaamista, tai olisiko rännien putsaamiselle tarvetta. Tällaiset asiat voivat tuntua pieniltä, kun niitä ajattelee, mutta kun pitää huolen, että joka pikkuruinenkin asia on kunnossa, kun talo laitetaan myyntiin, niin siinä säästää huomattavan summan rahaa.

Talon myynti

Talon myynti onkin sitten oma urakkansa. Jos olet pitänyt huolen, että talon pienetkin asiat on hoidettu, niin hintalappuunkin voi nyt tässä vaiheessa sitten lisätä sievoisen summan. Mutta miten talo myytäisiin?

Talon voi tietenkin myydä itse, joka vie sitten melko paljon aikaa ja vaivaa. Talon voi myös antaa myytäväksi esimerkiksi kiinteistövälitysfirmalle. Kiinteistövälitysyrityksiä on monia, ja niitä löytyy paljon internetistä. Esimerkiksi https://blok.ai/ on yksi nettisivu, joka tarjoaa kiinteistövälityspalvelujaan niin talojen ostajille, kuin talojen myyjillekin.

Kiinteistönvälityspalveluita käyttämällä voit siis säästää itsellesi sievoisen määrän aikaa. Talon myyminen voi nimittäin olla hyvinkin raskasta, sillä mahdollisia ostajia voi ravata taloa katsomassa päivästä toiseen, ja tietenkään kukaan ei heti voi tietää, haluavatko he ostaa taloa.

Erityisesti jos olet muuttamassa vaikkapa uudelle paikkakunnalle töihin, ja sinun pitäisi siellä jo käydä, niin et varmasti ehdi käydä näyttämässä jokaiselle halukkaalle taloa. Mutta juuri tämän takia kiinteistönvälitys on olemassa.

dante