Vaikeimmat tee-se-itse projektit

Vaikeimmat tee-se-itse projektit

Kotia voidaan remontoida monella tapaa tee-se-itse projektien avulla. On kuitenkin tiedostettava, että tietyt remontit vaativat erittäin paljon ammattitaitoa, eikä niihin kannata aloittelevan rakentajan ryhtyä. Näihin kuuluu esimerkiksi:

  • 1. Kylpyhuoneen remontoiminen

Suurin osa kylpyhuoneremonteista, jotka toteutetaan itse, päättyvät katastrofiin. Niistä voi aiheutua vaaraa sekä talon omistajalle, että tämän kukkarolle.

    i>2. Maalaaminen sisällä, saati ulkona

Useat kodin omistajat ajattelevat, että maalaaminen onnistuu keneltä tahansa, sillä eihän tarvita muuta kuin suti ja maalia! Huono lopputulos voi kuitenkin pilata koko asunnon tunnelman, minkä takia asiaan tulee suhtautua sen vaatimalla vakavuudella.

  • 3. Pysyvien huonekalujen asentaminen

Keittiön kaapit ja muut vastaavat, suhteellisen pysyvät elementit, kannattaa jättää ammattilaisen harteille. Mikäli nämä asennetaan väärin, on lopputuloksena käyttökelvoton koti, minkä myyminenkin tulee olemaan tuskaa.

  • 4. Kodinkneiden asentaminen

Mikäli ei omata sopivia lupia, sekä kokemusta, on edes turha lähteä asentamaan kodinkoneita. Sama koskee myös näiden korjaamista, sillä väärissä käsissä tuunatulla kodinkoneella voidaan pahimmillaan tuhota koko kämppä.

  • 5. Lattian asentaminen

Lattia on tärkeä sekä käytön, että ulkonäön suhteen, joten uuden lattian asentamiseen kannattaa palkata ammattilainen, tai vähintään osaava tekijä. Omaa kotia ei kannata käyttää kokeilukenttänä, sillä huonosti asennetun lattian repiminen ja uudelleen asentaminen tulee viemään suurimman osan säästöistä.

dante