Ensimmäinen askel puutarhan suunnittelussa

Ensimmäinen askel puutarhan suunnittelussa

Ulkona oleminen on mainio tapa rentoutua, tai viettää aikaa perheen ja ystävien kanssa. Jotta kokemuksesta saataisiin vieläkin mieluisampi, kannattaa sisustaa puutarha sopimaan omiin tarpeisiin ja omaan tyyliin. Puutarha voidaan suunnitella minkälaiseksi tahansa, mutta aika tulee pitää mielessä kolme perusasiaa, jotta kokonaisuus tulee olemaan kunnossa. Kolmeen tärkeimpään seikkaan kuuluu oikeiden kasvien valinta, pihan hyödyntäminen ja asiaan kuuluvien huonekalujen, sekä muiden yksityiskohtien lisääminen. Kun aikaa käytetään runsaasti jokaisen kohdan suunnitteluun ja yhdistämiseen, voidaan lopputuloksesta olla varmasti ylpeitä! Toteutus voidaan tietenkin tehdä täysin yksin, tai vaikka talkoo voimin, perheen ja ystävien seurassa.

Etsi inspiraatiota ja tee suunnitelmat

Aloittaminen voi tuntua haastavalta asialta, joten onkin aika etsiä inspiraatiota ja alkaa piirtelemään. Ideoita on helppo löytää netistä ja lehdistä, tai jos rahaa löytyy, voidaan palkata ammattilainen suunnittelemaan upea lopputulos. Päämääränä tulisi olla sopivien kasvien löytäminen, päällysteiden, kuten tiilien valitseminen ja sellaisten huonekalujen ja muiden ominaisuuksien valitseminen, joita pihaan halutaan. Tässä tulee huomioida oma tyyli, omat mieltymykset, pihan koko ja tietenkin ilmasto. Kun tiedetään, mitä pihalle halutaan ja vaihtoehdoista on valittu parhaimmat, on aika piirtää yksityiskohtainen suunnitelma, jota seurataan. Mieti mitä tarvitsee tehdä ensin, etsi parhaimmat tarjoukset kasveille ja huonekaluille ja tee tilaukset. Kannattaa myös tässä vaiheessa miettiä, kuinka paljon puutarhan suunnitteluun voidaan laittaa rahaa ja tarvitaanko joidenkin asioiden toteuttamiseen ammattilaisen apua, tai isompien työvälineiden vuokrausta.

Onko pihan koolla väliä?

Muista kuitenkin, ettei tarvitse omata järjettömän kokoista puutarhaa, jotta siitä voidaan nauttia! Jopa parvekkeesta voidaan muuttaa unelmien kokonaisuus, kunhan käytetään mielikuvitusta ja ollaan valmiita soveltamaan hiukan. Joissain tapauksissa suuri piha voi olla myös haaste, sillä sen muokkaaminen halutunlaiseksi tulee viemään paljon aikaa ja rahaa. Tehtävään kannattaa aina suhtautua positiivisella otteella ja hyödyntää ne asiat, jotka ovat oman pihan kohdalla parhaimpia puolia.

dante