Lemmikin peti kätevästi

Lemmikin peti kätevästi

Lemmikki on usein perheenjäsen, joten tietenkin tulee miettiä myös karvaisen kaverin nukkumajärjestelyjä. Koiran tai kissan peti on helppo tehdä itse, eikä tässä tarvitse omata kovin kummoisia rakentajan ominaisuuksia.

Vanhat korit käyttöön

Melkein jokaisesta kodista löytyy vanhoja koreja, tai hyllyköitä, joille ei ole enää käyttöä. Vastaavat voidaan muuttaa helposti somiksi koiran tai kissan pedeiksi, esimerkiksi vuoraamalla ne nätillä kankaalla. Korin sisään voidaan myös asettaa tyyny, tai vilttejä, jolloin lemmikille tarjotaan pehmeä alusta rentoutua ja nukkua. Tietenkin tähän vaikuttaa se, minkä kokoinen lemmikki on kyseessä, sillä pienen ponin kokoiselle koiralle korin löytyminen voi olla vaikeaa ja samalla asunnosta voi olla haastavaa löytää nurkkaus, jossa on tilaa asettaa jättimäinen peti.

Tila vähissä, kaapit käytössä

Sängyn vieressä on usein yöpöydät, mitä voidaan myös hyödyntää lemmikkien peti paikaksi. Peti voidaan rakentaa itse, tai olemassa olevaa yöpöytää voidaan muokata. Yöpöydän sisälle on helppo saada pienelle koiralle, tai kissalle, sopivan kokoinen soppi, mihin voidaan asettaa pehmeä patja pohjalle. Näin lemmikin peti ei vie laisinkaan tilaa ja samalla se ei myöskään vaikuta sisustukseen, tai aiheuta ongelmaa tilan tunnelman kanssa.

Itse tehty kudottu sänky

Nailon rullasta saadaan helposti jopa suurimmalle koiralle peti. Ainut mitä tarvitaan, on kestävä puinen kehys, mikä voidaan tehdä itse muutamassa minuutissa. Tämän jälkeen nailon rullaa tulee kuljettaa kehikon ympärille, sik-sak kuviossa. Nailon on kestävää materiaalia ja kun se punotaan tällä tavalla yhteen, pystyy jopa yli 50 kilon painoinen koira nukkumaan yönsä kevyesti. Runkoon voidaan asentaa myös jalat, jolloin sänky kohoaa hiukan korkeammalle, eikä ilman veto vaikuta koiran viihtyvyyteen. Viimeistelynä toimii vaikka iso tyyny, mikä tuo myös pehmeyttä sänkyyn.

Valmiina matkaan unten maille!

Vanhat matkalaukut ovat mainio peti useimmille lemmikeille. Matkalaukun syvempään puoleen voidaan asettaa tyyny, tai patja, jossa lemmikin kelpaa koisia. Mikäli matkalaukun kansi sisältää taskuja ja muita käteviä piiloja, voidaan näihin ripustaa kaikki lemmikin lempi lelut. Matkalaukusta saadaan myös mihin tahansa tyyliin sopiva, muokkaamalla sitä vaikka uuden maalipinnan avulla. Myös kankaiden valitseminen vaikuttaa paljon siihen, miltä sänky tulee näyttämään ja mikä parasta, tämä on helppo ottaa mukaan minne tahansa, vain sulkemalla laukku ja lähtemällä matkaan!

Kaappitila hyödyksi myös olohuoneessa

Teknologian kehittyessä tietokoneet ja televisiot ovat muuttuneet aina vain yksinkertaisemmiksi kokonaisuuksiksi. Tämä tarkoittaa sitä, että yhä harvemmin televisiossa on kiinni useaa eri laitetta. Koska aikaisemmin digiboksit ja videosoittimet olivat pakollisia, on useissa tv-tasoissa niille paikka valmiina. Uuteen aikaan siirtyessä tämä paikka voidaan hyödyntää lemmikin petinä, asettamalla sinne vaikka uhkea peitto, jossa lemmikin on hyvä rentoutua. Näin lemmikki on myös osana perheen yhteistä iltaa, ilman sohvalle hyppäämistä!

dante