Kenneli koiran oma paikka

Kenneli koiran oma paikka

Mikäli pihalta löytyy tilaa tarpeeksi kennelin rakentamiselle, voi se olla hyvä idea. Tämä ei ainoastaan tuo mielenrauhaa omistajalle, sillä koira ei pääse karkaamaan, vaan tarjoaa myös paikan rentoutumiseen. Kennelin ei tietenkään tule olla kokoaikainen paikka koiralle, vaan koiran on lisäksi saatava viettää tarpeeksi aikaa perheen kanssa ja päästävä ulkoilemaan. Kennelistä voi kuitenkin olla hyötyä eri tilanteissa:

  • Mikäli koko pihaa ei voida aidata, pääsee koira juoksemaan vapaana kennelissä
  • Kenneli on edullisempi kuin koko pihan aitaaminen, jolloin voidaan panostaa vahvaan materiaaliin
  • Kenneli on hyvä olla varalla myös esimerkiksi juhlia varten, mikäli koira ei viihdy ihmisten seurassa kauaa, tai mikäli ihmiset eivät ole koiraystävällistä porukkaa
  • Kenneli on koiran oma paikka, missä se saa olla täysin rauhassa.

Mitä hyvä kenneli sisältää?

Hyvän kennelin voi rakentaa itse, mutta siinä pitää muistaa tietyt asiat. Aidan tulee olla tarpeeksi vahva, jotta koira ei pääse karkaamaan ja perustuksia pitää miettiä. Mikäli maata ei laatoiteta, tai muuta päällystettä laiteta, tulee miettiä miten aita pystytetään ja miten koiraa estetään kaivamasta tietään ulos. Samalla tulee huomioida, pääseekö koira hyppäämään, tai kiipeämään aitauksesta, vai tarvitaanko siihen katto. Kenneliin on myös hyvä sijoittaa koirankoppi, kulhot ruualle ja vedelle, sekä leluja.

dante