Tee-se-itse puutarha – osa 2

Tee-se-itse puutarha – osa 2

Puutarhaa voidaan koristaa monilla eri tavoin, kuten öljytuikuilla, tai muilla lampuilla, jotka tuovat pihaan tunnelmaa jopa synkimpinä iltoina. Lisäksi pihaa voidaan kätevästi muokata muillakin keinoilla, joiden toteuttaminen onnistuu itsenäisesti melkein kaikilta!

Pergolan rakentaminen

Pergola on mainio lisä mihin tahansa puutarhaan ja tämä voidaan rakentaa edullisesti itse, sillä ohjeita löytyy netistä paljon ja vasaraa kummempia työvälineitä tuskin tarvitsee osata käyttää. Pergola tuo helposti uutta tunnelmaa, lämpöä ja tyyliä puutarhaan, mutta mikä parasta, se antaa myös tietynlaisen varjon kesän polttavaa aurinkoa vastaan.

Sopivien kasvien valitseminen

Yksinkertaisin tapa muuttaa puutarhasta kaunis, on käyttää hyödyksi niitä luonnon elementtejä, joita on jo tarjolla. Värikkäiden ja kauniiden kasvien istuttaminen on myös helppo tapa saada pihaan väriä, kun taas rehevät puut tuovat siihen ryhtiä. Moderniin pihaan voidaan istutusten ympärille ripotella vaikka pieniä valkoisia, tai harmaita, kiviä, jotka tekevät kukkien kanssa yhdessä upean kokonaisuuden.

Uima-altaasta on iloa kaikille

Uima-allas ei välttämättä ole realistinen ratkaisu jokaiseen pihaan, sillä se vaatii hiukan tilaa. Jos kuitenkin neliöitä on riittävästi, saadaan uima-altaalla pihaan täysin uusi tunnelma. Kesän kuumien helteiden aikana pulahtaminen altaaseen on mainio tapa viilentyä ja se toimii myös hienona paikkana viettää aikaa ystävien kanssa. Tietenkin lapsille uima-allas on suuri ilo ja samalla saa perheen pienimmät pysymään hyvässä kunnossa.

Rentoutumista meditaation avulla

Pienimpäänkin pihaan mahtuu pieni nurkkaus, joka on varattu rentoutumiselle. Tämä tila voidaan rajata esimerkiksi laattojen avulla ja alueelle voidaan sijoittaa suihkulähde, tai aiheeseen sopiva patsas. Kun puutarhasta löytyy omaan hengähtämiseen tarkoitettu soppi, ei arjen stressi ja kiire pääse samalla tavalla vaikuttamaan.

Porealtaan monet edut

Poreallas on kätevämpi vaihtoehto kuin uima-allas, mikäli tilaa on rajatusti. Tämä ei ole pelkästään mainio lisä ulkonäkönsä vuoksi, vaan ehdoton ykkönen, kun halutaan rentoutua. Samalla poreallas toimii keskipisteenä juhlille, jossa perhe ja ystävät kokoontuvat nauttimaan toistensa seurasta ja rentouttavista poreista.

Vesielementtien käyttö

Vesielementti voidaan toteuttaa pihaan monella tapaa, eikä nyt kannata miettiä uima-altaita, tai porealtaita. Vesielementti voi olla pieni lampi, puro, tai vaikka suihkulähde, joka tuo pihaan tyyliä. Se ei ainoastaan ole vaikuttava näky yksinään, vaan tuo myös rauhan tunteen, erityisesti kun veden heleää liplatusta kuunnellaan.

Lapsille oma nurkkaus

Mikäli perheestä löytyy lapsia, tai näitä on useilla ystävillä, kannatta miettiä tulisiko puutarhaan laittaa oma paikka lapsille. Keinut, leikkimökit ja muut vastaavat pitävät lapset kiireisenä tuntikausia, jolloin aikuisille jää aikaa seurusteluun ja toistensa seurasta nauttimiseen. Keinut ja useimmat lapsille tarkoitetut välineet voidaan helposti tehdä itse.

dante