Remonttivinkkejä – näillä nikseillä saat kotiin hetkessä uutta ilmettä ja piristystä!

Remonttivinkkejä – näillä nikseillä saat kotiin hetkessä uutta ilmettä ja piristystä!

Tuntuuko oma koti hieman tylsältä ja nuupahtaneelta? Ei ihmekään! Talo on voinut seistä samanlaisena jo vuosia – jopa vuosikymmeniä! Onpa tylsää! Onneksi piristykseen ei kuitenkaan tarvita välttämättä koko kämpän laajuista suurremonttia – joskus pienenkin elementin lisääminen – tai poistaminen – voi olla ihan tarpeeksi ja juuri sopivasti! Jos siis tuntuu, että kotisi kaipailisi pientä piristystä, olet tullut aivan oikeaan paikkaan. Tästä artikkelista löydät vinkit ja neuvot kodin pikapiristykseen, jolla saat kodillesi uuden ja raikkaan ilmeen alta aikayksikön. Mitä vielä odotat? Ei muuta kuin lukupuuhiin! Kun tämän artikkelin lukeminen on saatu pois alta, voit heti alkaa suunnittelemaan tulevia remonttipuuhia, sillä artikkelin lukeminen saa sinussa varmasti aikaan remonttikuumetta ja remonttijalka alkaa vipattamaan kokemattomallakin remonttimiehellä! Ainoa asia,joka voi innostuksen puuskassa tulla vastaan, on todennäköisesti raha. Onneksi Freedomrahoitus.fi hoitaa raha-asiat puolestasi, jotta sinä voit keskittyä tärkeimpään. Remontti, täältä tullaan!

1. Ikkunasta lisää luonnonvaloa tilaan – rohkein valitsee näyttävän panoraamaikkunan

Mikään ei tunnu tunkkaisemmalta kuin tila, jossa on vähän tai ei yhtään luonnonvaloa! Onneksi ongelma on korjattavissa suhteellisen helposti – ei tarvitse tehdä muuta kuin lisätä ikkunoita! Mitä suuremmat ikkunat, sen parempi. Aseta ikkunat niin, että niistä tulvii sisälle mahdollisimman paljon luonnonvaloa. Jos haluat erittäin vaikuttavan ja upean vaikutelman, kokeile panoraamaikkunoita. Tämä tarkoittaa usean vierekkäin asetellun ikkunan rivistöä, josta avautuu mahtava näkymä laajalle alueelle. Tämä on erityisen upea ratkaisu silloin, jos ikkunasta tosiaankin avautuu mahtava näkymä.

2. Seinän poistaminen avartaa tilaa ja muuttaa sen luonteen täysin

Jos kotona on liikaa seiniä, tulee helposti ahdas ja tukala olo – kirjaimellisesti alkaa ahdistaa kuin olisi neljän seinän sisällä koko ajan! Tähänkin on ratkaisu – seinien karsiminen! Seinän poistaminen kahden huoneen välistä avartaa tilaa huomattavasti ja pistää tilankäytön uusiksi. Tämä muuttaa tilan luonteen täysin, sillä avara tila on usein aikaisempaa valoisampi, tilavampi ja siellä on helpompi hengittää. Jos muutat samalla sisustusta, talosi saattaa remontin loppupuolella näyttää aivan erilaiselta – et ole tunnistaa kotiasi samaksi tunkkaiseksi kopperoksi, joka se on joskus harmaina aikoina ollut!

3. Avarra tilaa korvaamalla ovet oviaukoilla – tai lasiovilla!

Ovet luovat vaikutelmaa sulkeutuneisuudesta. Toki joissakin tiloissa on luonnollisesti oltava ovi – kukaan ei halua käydä kakalla pelkällä oviaukolla varustetussa vessassa. Monista tiloista oven voi kuitenkin helposti korvata oviaukolla. Tämä tekee eri tiloista yhtenäisemmän oloisia ja avarampia. Jos koti on pelkkiä ovia ovien jälkeen, tulee vieraalle helposti tukala ja ulkopuolinen olo.

Jos et ole valmis sitoutumaan pelkästään oviaukkoon tai se tuntuu liian radikaalilta ratkaisulta, toinen ja vieläpä supermoderni ja tyylikäs ratkaisu on lasiovi. Kyllä, luit aivan oikein! Lasiovi saattaa kuulostaa kaukaa haetulta ja melkeinpa joltakin hienon studion tai kaupan yksinoikeudelta, mutta todellisuudessa lasiovi on tyylikäs remonttielementti, joka toimii myös sinunkin kodissasi, eikä pelkästään saunan ovena! Lasiovi mahdollistaa huoneisiin näkemisen, mutta erottelee tilat kuitenkin toisistaan. Sen avulla luonnonvalo pääsee matkaamaan tilasta toiseen. Ehdottomasti harkinnan arvoinen juttu, eikö vain?

dante