Itsetehdyt lelut ilona koiralle

Itsetehdyt lelut ilona koiralle

Koiran viihdyttäminen voi joskus tuntua kokopäivätyöltä, ja jos lasketaan kuinka monta lelua koira tuhoaa elämänsä aikana, tarvitaan vähintään miljoona tulot kattamaan vahingot! Koirien lelut eivät ole kovin edullisia, mutta kätevälle tekijälle tämä ei ole ongelma, sillä leluja voidaan kyhätä kodin turhista tarvikkeista. Pienellä panostuksella ja ajan käytöllä jokainen voi tehdä lemmikilleen kestäviä ja suloisia leluja, joiden parissa koiralla kuluu helposti tunteja!

Sukka pakastimeen!

Sukkia katoaa jatkuvasti, esimerkiksi pesukoneen uumeniin tai koiran suuhun. Lopputuloksena on sukkalaatikko, mikä on täynnä yksittäisiä pareja. Kannattaakin kerätä yksinäiset sukat kasaan ja pistää ne hyvään käyttöön! Kastelemalla sukan ja pistämällä sen pakastimeen, saadaan jäädytettyä kunnon pallo, minkä kanssa koira voi leikkiä esimerkiksi pihalla. Pallo pitää myös koiran viileänä, kun edessä on kesän helteet.

Pullojen pyörittelyä

Tähän leluun tarvitaan jo vasara, nauloja, ja ehkä jopa porakone. Kannattaa kerätä kasaan asunnosta löytyvät turhat puunkappaleet ja tehdä niistä teline, johon voidaan kiinnittää tyhjiä juomapulloja. Pullojen läpi laitetaan putki, jolloin pullo pystyy pyörimään ympäri akselinsa. Nameja asetetaan pullon sisään ja koiran tehtävänä on saada pullo käännettyä ylösalaisin, jolloin namit tipahtavat lattialle. Pullo pelin parissa koiralla kuluu helposti useampi tunti, varsinkin jos tämä on ahneemmasta päästä.

Älylelu edullisesti

Koiralle voidaan antaa ratkottavaksi myös toisenlainen namiautomaatti. Ottamalla muutaman kymmenen sentin pituisen PVC putken ja tekemällä siihen useita reikiä, voidaan tätä käyttää hauskana leluna. Koiran tulee pyörittää ja työntää putkea lattialla, jolloin namit tipahtelevat lattialle. Haastavuutta lisää se, kuinka monta reikää putkessa on ja koiralla kuluu taaskin runsaasti aikaa lelun parissa.

Jyrsinnän ystäville

Mikäli tuntuu siltä, että koiran kaikki lelut tuhoutuvat muutamassa minuutissa, on aika ottaa järeämmät aseet käyttöön. Nailon narulla ja tennispallolla, voidaan kätevästi nikkaroida solmulelu, jonka parissa koiralla kuluu tunteja. Nailon naru vain letitetään solmulle ja laitetaan kulkemaan tennispallon lävitse, jolloin se pysyy vahvasti kiinni lelussa.

Metsästysvietti käyttöön

Mikäli koiralle mieluista puuhaa on lehtien, tai vaikka naapurin kissan, jahtaaminen, kannattaa harkita metsästyslelun tekemistä. Ainut mitä tarvitaan, on pidempi keppi, kestävää narua ja rätti, tai muu mieluinen purtava lelu, kuten pehmeä kangas. Naru kiinnitetään leluun ja keppiin, jolloin keppiä vetämällä lelua voidaan liikuttaa vaikka pihalla, ja koira pääsee jahtaamaan sitä sydämen kyllyydestä.

Vanhat farkut hyötykäyttöön

Farkkukangas kestää suhteellisen hyvin, joten jos nurkista löytyy pieniä tai rikkinäisiä vaatteita, kannattaa kangasta hyödyntää. Se voidaan leikata lyhyemmiksi pätkiksi, jotka solmitaan ja tämä muodostaa melkein tuhoutumattoman lelun.

dante