Kuinka TSI-mies tai -nainen rakentaa kissalle ulkotarhan?

Kuinka TSI-mies tai -nainen rakentaa kissalle ulkotarhan?

Suomessa, varsinkaan kaupunkiolosuhteissa, kissan vapaa ulkoilu ei ole järkevä valinta. Monet vaarat vaanivat yksin ulkoilevaa lemmikkiä. Monet kissanomistajat haluavat kuitenkin tarjota lemmikilleen mahdollisuuden ulkoiluun ja raittiista ilmasta nauttimiseen – kissan turvallisuudesta tinkimättä. Kissaa voi toki ulkoiluttaa valjaissa, mutta itsenäiset ja usein myös itsepäiset kissat eivät yleensä sovellu valjaissa ulkoilutettaviksi aivan niin hyvin kuin koirat. Paras vaihtoehto onkin ulkoiluttaa kissaa verkotetulla parvekkeella tai jos sinulla on piha, niin varta vasten kissalle rakennetussa kissatarhassa. Valmiit kissatarhan elementit voivat olla melkoisen kalliita ja TSI-miestä tai -naista saattaakin houkutella tarhan rakentaminen itse. Miten tämä projekti tehdään ja mitä projektissa tulisi ottaa huomioon? Entä mistä TSI-mies tai -nainen löytää kissatarhan rakentamiseen tarvitsemansa rakennustarvikkeet.

Valitse kissatarhan paikka huolella

Jo ennen varsinaisen rakennustyön aloittamista tulee valita kissatarhan paikka ja tämä valinta kannattaa tehdä huolellisesti ja valita paikka, joka sijaitsee talon yhteydessä. On erityisen kätevää, jos kissa voi kulkea tarhaansa vaikkapa ikkunasta.

Miten kissatarhan pohja tehdään?

Kun paikka on valittu, on aika tehdä tarhan pohja. Karsi alueelta mahdollinen aluskasvillisuus ja tasoita maaperä. Maisemointikangas tarhan pohjalla estää rikkaruohojen kasvamisen. Sen päälle voidaan laittaa vaikkapa kiviä ja multaa tai esimerkiksi puunrunko. Jos käytät puunrunkoa, se kannattaa kiinnittää tukevasti seinään, jottei se kaadu. Kaatuessaan runko voi nimittäin vahingoittaa kissaa taikka tarharakenteita.

Kissatarhan rungon kiinnittäminen

Kissatarhan runko kannattaa kiinnittää talon seinään niiltä osin kun tämä on mahdollista. Näin rakenteesta tulee tukeva. Kun runkoa kasataan, hyödynnetään osia, jotka kiinnitettiin seinään. Tarvittaessa rungon alla voidaan käyttää vaikkapa tiiliskiviä.

Millainen katto kissatarhaan kannattaa valita?

Paras kissatarhan katto on valokate. Tällainen katto suojaa tarhaa, mutta toisaalta se ei varjosta sitä liikaa.

Mitä muuta kissatarhaan on hyvä laittaa ja mitä muuta on hyvä huomioida?

Kissatarhassa on hyvä olla sellainen ovi, josta ihminen mahtuu sisään tarhaan. Tämä helpottaa tarhan puhdistusta. Oven avulla ihminen voi viettää aikaa tarhassa yhdessä kissojen kanssa. On hyvä varmistaa, että sekä ovi että aitaus on verkotettu kauttaaltaan siten, ettei kissa pääse karkaamaan tarhasta. Jotta kissan karkailu saadaan estettyä, pohjalla oleva maisemointikangas voidaan niitata runkopalkkeihin. Tarhan reunukset kannattaa samasta syystä vuorata kivillä. Tilkitse myös rungon yläosassa ja valokatteessa olevat raot. Toinen tapa saada kattokin verkotettua on verkottaa runko ennen kuin valokate asetetaan paikoilleen.

Mullalla pohjustettuun tarhaan on mahdollista istuttaa nurmikko. Kun kaikki on valmista, kissalle voidaan avata kulku uuteen tarhaansa. Jotta kissa viihtyisi tarhassa mahdollisimman hyvin, voidaan sinne asentaa erilaisia kulkureittejä sekä lepotasoja, jotka voivat sijaita korkeallakin.

Mistä voin ostaa kissatarhan rakentamiseen tarvitsemani tarvikkeet ja välineet?

Kissatarhan rakentamiseen tarvittavat tarvikkeet ja välineet on helpointa ostaa netistä, jossa hinnat on jo valmiiksi kilpailtu. Monipuolinen rakentajan unelmaverkkokauppa byggmax tarjoaa laajan valikoiman kissatarhan rakentamisessa tarvittavia tarvikkeita ja välineitä. Toimitukset ovat nopeita ja näppäriä, mikä vähentää rakentamiseen liittyvää stressiä ja vaivaa. Byggmaxista löytyvän runsaan valikoiman avulla teet helposti kissasi ulkoiluun liittyvistä unelmista totta!

dante